Sabtu, 16 Mac 2013

RIBUT MENYERANG gara-gara FITNAH POLITIK?


Bukanlah tugas seorang rakyat biasa, mungkin seorang kanak-kanak kecil seperti aku untuk mempolitikkan takdir Allah.. tak..tak.. tapi please, janganlah, bagi penyokong-penyokong dato' najib sengaja membutakan mata dan membutakan hati..

Kalau budak-budak bawah umur yang tertipu terpedaya bagai tu lain cerita, tapi ni, mak budak, ayah budak.

Masa zaman Nabi Musa as jika seorg hamba yg berbuat dosa akan turunlah bala Allah ke seluruh daerah yg dihuni dek pembuat dosa tu ..maka yg tak berdosa pun kena sama..Jadi belajarlah dari sejarah Nabi Musa as ni...

Mungkin aku tak da masa kejadian yang dalam gambaq ni berlaku, tapi sebagai ahli remaja dekat taman perumahan, (haha.. promote remaja at-taqwa sikit :P ), aku pun pernah dapat on call untuk bantuan kilat, menyediakan makanan bagi mangsa ribut. So selepas isyak, kelam kabut aku angkut akhwat2 remaja (sebab aku pegang bahagian muslimat remaja) untuk ke surau bersama pakcik2, makcik2 yang memasak makanan untuk mangsa ribut sebagai pembungkus makanan.
Beratus juga la mangsa. sebab sekampung kena ribut.

Dan itu bukanlah ribut pertama yang melanda dekat kawasan2 kampung terdekat dengan tempat aku. Dan kebiasaannya ribut yang berlaku selepas orang2 besaq BN datang masuk kampung untuk buat ceramah bagai. Ok fine tak salah pun depa nak masuk kampung untuk cari undi dan meraih pengikut. well adat pilihraya kan.. Tapi bila di muhasabah balik seingat aku, ribut tu berlaku sebab hmm, malam tu depa duki buat karaoke ntah apa-apa ramai2. Na'uzubillah.

Aku cerita pasal bantuan ribut dekat tempat aku ni bukan benda bohong pun. Kalau nak tengok gambaq2 misi bantuan, bolehlah semak dengan group Persatuan Remaja At-Taqwa. Tapi group tu, tak da la macam group perkongsian kitab bagai. Well group budak2 remaja. Orang2 sepekan yang bersatu sebagai sebuah kumpulan untuk melaksanakan secebis amal kebajikan yang kebanyakan ahlinya terdiri daripada adik-adik yang masih bersekolah yang merupakan kumpulan kompang yang boleh dikatakan MANTOP dekat daerah kami. cewah.. (kalau tak percaya, cuba jemput budak2 tu main kompang untuk majlis dekat tempat hampa. InsyaAllah, service yang terbaik sedaya upaya diberikan)

Just an opinion daripada aku, wallahi, bukan nak mempolitikkan takdir.. Tapi sebagai hamba yang hina dina,ambillah ibrah dengan setiap apa yang berlaku.

Surga Di hatiku