Ahad, 21 Februari 2010

RAHSIA TARIAN POCO-POCO(AWAS!)

Rahsia Tarian Poco-Poco
AWAS! ANDA YAKIN DENGAN TARAF KEHALALAN TARIAN INI!







Alhamdulillah kerana kita semua masih bernafas lagi dengan izinNya. Saya ingin berkongsi dengan rakan-rakan semua tentang tarian poco-poco yang sedang hangat ditarikan oleh semua lapisan masyarakat, umumnya masyarakat kita yang beragama Islam terutama ketika manghadiri kursus.

Sebenarnya tarian poco-poco ini berasal dari Filipina bukannya dari Indonesia. Ia ditarikan oleh masyarakat yang beragama kristian ketika mereka menghadiri upacara sembahyang mingguan mereka. Lihatlah sahaja bagaimana pergerakannya, yang membentuk salib. Mungkin kita tidak perasan kerana kita suka mengikut-ikut sesuatu yang baru tanpa usul periksa.

Inilah cara musuh-musuh Islam mengenakan kita sedangkan kita tahu apabila kita melakukan sesuatu yg menyerupai sesuatu agama maka kita dikira merestui agama itu seperti amalan yoga yang telah difatwakan haram kerana menyerupai agama Hindu. Cuma tarian poco-poco ini belum difatwakan haram lagi.

Marilah kita sama-sama fikirkan. Saya dulu pernah terfikir, kenapa tarian itu dimulakan daripada kiri? Dan apa jenis senaman ini? Relevankah tarian ini, yang kelihatan seperti tidak siuman? Saya menyeru kepada diri anda semua supaya mengambil inisiatif untuk tidak menarikan lagi tarian ini yang ternyata mensyirikkan Allah tanpa kita sedar. Dan paling utama memohon keampunan daripada Allah S.W.T atas kejahilan kita tentang perkara ini sebelum ini.

Semoga mendapat perhatian pihak berkenaan agar mengkaji secara terperinci tentang kesahihan perkara ini, asal usul dan kesannya kepada akidah umat Islam dan mengeluarkan fatwa tentang tarian ini, agar Umat Islam tidak berterusan di dalam kelalaian dan keasyikkan menarikan tarian ini.

CREDIT FROM:
Rahsia Tarian Poco-Poco
www.iluvislam. com
Dihantar Oleh:
sweetnyedier
Editor: RosNiza Abdullah

Rabu, 10 Februari 2010

iNILah SURatan-NYa(KORANG TAU DAH KA?)

astaghfirullah..dasyat..hampir ana tak solat isyak.. ntah macam mana tertidur semalam.
"Allah tidak pernah menzalimi hambanya melainkan merekalah yang menzalimi diri sendiri"
oh tuhan betapa Engkau Maha Pengasih dan Maha Penyayang. tup..tup dengan seizin Allah, ntah macam mana..prak..!!sakitnya kepala aku.. gila sapa la punya kerja..dah..dah tok sah nak tuduh orang. dalam bilik tu ana sorang ja yang tidoq.. astaghfirullah! sekarang dah pukui berapa! tak solat isyak. macam tak sempat ja.
ana sedaya mengumpul tenaga melawan ikatan syaitan..mak ai.. pukul 5pagi.
Alhamdulillah, syukur pada Allah. sempat juga solat isyak..ntah benda lagho  apa ana buat semalam hingga ana dikifarahkan sebegini. masya-Allah. gila, semalam nyaris-nyaris ana mesej dengan seorang ikhwah tanpa urusan yang hak..penyayangnya Allah. jika ada kesalahan, pantas saja Dia memberi peRinGatan. hebat! mantap TaRbIyahNya. sama2 kita ambil IBraHnya(pengajaran)..insya-Allah..
ingat inilah bahaya fon..padahal ana pinjam mak punya sbb ana tak da personal fon

MELALUT PULA..NIAT NAK nak story pasal semalam..memang bukan rezeki punya cerita..apapun kita hanya merancang, Allah yang menentukan..dah la..memang bukan rezeki..nak buat macam mana..alahai perak..sedih..inilah suratan takdir..tak payah nak dipanjangkan lagi.. mahkamah dah putuskan, zambre still MB..sabarlah duhai ahli yg sefikrah denganku..bukan rezeki pihak kita..
time ayah balik kebun semalam..ayah terjenguk2 tengok jam..
ana tengah menyapu kat depan..ana pun tanya..
"ayah nak tengok berita?hm zambre menang"
"ha..huh menang kat dia juga......tututu........"
macam2 la ayah omong..hehe..
mak pun cakap..depa akan usaha punya sampai depa menang..
ha..pasal mak ayah ana..ana ada satu rahsia..korang rasa undi pos tu wujud ka..soalan cepumas..!!!
tau tak dulu ayah ana kerja KAGAT(kor agama tentera)..masa kawin dgn mak duk kat sabah sebab kerja kat sabah..kalau diikutkan mesti la boleh ngundi pos..tapi tipu semua tu..ayah tak penah bpluang mengundi..dah tu mak ana(isteri tentera pun tak boleh mngundi)
nak tau rahsia dia..kalau nak tau, nanti ana tulis post mengenainya kat blog ni 


malam sebelumnya ada ikhwah, dan geng mujahidin yang dulu satu saf dengan ana kat SEMEKAK bersama muzakarah kat ym, fb mengenai isu ini. 
seorang ikhwah yang ana gelar dia sbg mudir, hehe.."anti tau, esok keputusan keluar"
sudah..serious ana tak ingat dan tak tau..keputusan apa..ana pun tanya la keputusan apa..bukan ka result spm tak silap 14 Mac
dia pun ckp.."keputusan mb"..
alahai...haha..oh keputusan mb rupanya..ana pun cakap..
"oh ..hmm yela..malam ni kan mesyuarat parti
   terkejut kot ikhwah ni.."aik, anti tau?"..haha..tipu kalau ana tak tau..buatnya mesyuarat kat rumah adik beradik ana(adik beradik jauh la..huhu)..rumah calon tempat ana ni..hehe...ana yang sebagai s/u rumah..mestilah tau isu2 ni..
"ana harap nizar menang esok"
kalau dah namanya sahabat2 muslimin yang muzakarah, tak danya isu lain
mesti hal2 utamanya siasah,hmm, kalau tak pasal politik ni, tak danya nak contact..dasyatnya..macam la ana ni wakil rakyat wakil wanita.. tak pun topik muamalat islam, kalau tak juga soalan berkaitan dengan feqah tak pun tentang ict  tak pun syukbah dakwah...kalau muslimat, macam2 la yg dimuzakarahkan.. rasanya itulah antara function internet kat rumah ana...
hmm nampaknya apa boleh kata .....bukan rezeki tuan nizar nampaknya...

p/s buat student semekak form5 09..
sapa tau cita2 yen dgn amzar boleh habaq kat ana..ana tengah dlm proses nak finish satu story hehe
"simfoni jihad jabirian semekak"..insyaAllah dah siap ana post kat sini.bagi kawan2 5j 09, maafla tak hantar story ni ke sidang reduksi..bukan rezeki kita...
sapa ada maklumat atau nak bagi idea boleh inform kat ms, fb, ym, fs ana
akak1413@yahoo.com



Rabu, 3 Februari 2010

BAHAYA! AJL 24 unsur illuminati dan Freemason?


segala puji bagi Allah kerana dengan seizin-Nya, masih dapat kita nikmati nikmat terbesar iaitu nikmat iman&islam.dasyat dan bahaya benda ni.ana dapat info ni pun time ana join program tarbiyyah, BE A STAR 29&30 Januari 2010 kat Nibong Tebal,anjuran syarikat ISTIMRAR.ana mmg tak minat dengan AJL.tak serasi dgn naluri seorang muslim&mukmin.LAGHO.tp pelik, adik2 bawah ana hmm..bukan salah depa. ana yg kurang mentarbiyah mereka.maafkan ukhti ya!semoga Allah berikan peluang utk ana bimbing usrati.jka berkesempatan utk diijab kabulkan, semoga zauji(suami,hehe) juga berfikrah agama(utk permudahkan gerakan dakwah), insya-Allah
(info ini ana copy dari blog seorg akhwat lepas dengar forum dari ikhwah dan produksi syarikat ISTIMRAR)

Minggu lepas, blog Jejaki Tinggalan Rasul (JTR) mengajak anda memerhati dalam Negara kita sendiri apa yang telah dilakukan oleh si Antichrist berkaitan dengan senibina KLCC. Terdapat pelbagai clue-clue menarik yang sangat memeranjatkan bagi mereka yang asing dalam dunia penuh penipuan ini. Kali ini saya pula ingin mengajak anda, selepas anda gembira dan puas menonton Anugerah Juara Lagu ke 24, mengenai apa yang ada pada malam AJL 24 dengan tema Origami tersebut?

Cadangan: Adalah lebih baik kalau anda boleh tonton kembali AJL 24 di website www.tv3.com.my selepas anda baca apa yang saya dapati dari siaran tv tersebut.

1) Pertama sekali, sila perhatikan gambar dibawah ini;



 

 


Apa persamaan dengan scene yang disnapshot ini?


 

 


Adakah ini satu kebetulan?

2) Yang kedua, anda juga mungkin dapat lihat apa persamaan penari-penari ini dengan salah satu dari kerabat-kerabat firaun yang dipercayai oleh mereka mempunyai suatu yang berkuasa?

 
  
 


Mungkin anda tidak hairan kerana sudah terlalu banyak kostum ala-ala bangsawan firaun selalu dipakai dalam acara-acara sebegini. Tapi, mengapa ingin dipertontonkan sangat si firaun yang telah dilaknat ini? Untuk mengetahui jawapannya, anda perlu buka fikiran anda dan fikirkan tentangnya…

3) Yang ketiga, Alyah yang merupakan finalis AJL 24 mengenakan gaun merah ala-ala lady in red.

 
 


Ingatkah anda lady in red? Mungkin ada diantara kita yang kurang tahu. Jom kita saksikan video ini.
Jadi apa yang dipakai oleh Alyah? Mungkin ada di antara kita kurang senang dengan persamaan ini, terpulang kepada anda. Bagi saya ini merupakan satu rancangan tertutup dan saya juga percaya yang di atas pentas itu juga tidak tahu menahu mengenai semua ini. Kebetulan? saya kata tidak.

Jom kita lihat apa yang seterusnya. Anda mungkin ada yang sudah tahu mengenai the Master Carpet, turut dikenali sebagai Checkered Floor, tetapi bagi yang belum tahu, sila ambil tahu. Ini adalah gambaran jelas mengenainya.

 
 


Adakah ia juga ada di AJL 24? Ya, memang ada.

 
  
  
 

Kenapa dihamparkan juga? Ini juga terdapat di tali pengikat gitar yang dipakai oleh Bunkface dan beberapa orang guitarist yang lain. Cuba lihat gambar di atas.

Dan apa pula ini?


Apa persamaannya?


Ini adalah merupakan logo salah sebuah kumpulan nyanyian di Malaysia. Anda dan saya mungkin sudah sebati dengan nama Search. Terlalu ketara persamaannya. Saya tidak perlu menulis panjang kerana anda telah berfikir dan terfikir apa yang saya akan tulis.

Pembaca sekelian, selalu dikatakan, ini hanya merupakan satu kebetulan sahaja. Tapi benarkah ia sebagai satu kebetulan? Kalau anda teruskan pandangan anda seperti itu, anda mungkin salah seorang mangsa makhluk perosak yahudi. Saya percaya bahawa apa-apa yang terjadi hari ini, bukan lagi kebetulan bahkan ia diatur sebaik mungkin. Untuk apa? bagi memperlihatkan kepada anda bahawa ia suatu kebetulan. Bebaskan minda anda…

*penambahan:

Lihat ditangga turun naik di atas pentas ini. Terdapat susunan cahaya berbentuk piramid. Lihat snapshot di bawah.

 
 


Sekadar penambahan. Terima Kasih.

Ditulis oleh: Abu Hannan Mohammad Sufian Bin Talib
B.Sc in Islamic Jurisprudence & Its Foundations
Al al-Bayt University, Jordan.
25 Muharram 1431 | 11 Januari 2010

Surga Di hatiku