Rabu, 10 Februari 2010

iNILah SURatan-NYa(KORANG TAU DAH KA?)

astaghfirullah..dasyat..hampir ana tak solat isyak.. ntah macam mana tertidur semalam.
"Allah tidak pernah menzalimi hambanya melainkan merekalah yang menzalimi diri sendiri"
oh tuhan betapa Engkau Maha Pengasih dan Maha Penyayang. tup..tup dengan seizin Allah, ntah macam mana..prak..!!sakitnya kepala aku.. gila sapa la punya kerja..dah..dah tok sah nak tuduh orang. dalam bilik tu ana sorang ja yang tidoq.. astaghfirullah! sekarang dah pukui berapa! tak solat isyak. macam tak sempat ja.
ana sedaya mengumpul tenaga melawan ikatan syaitan..mak ai.. pukul 5pagi.
Alhamdulillah, syukur pada Allah. sempat juga solat isyak..ntah benda lagho  apa ana buat semalam hingga ana dikifarahkan sebegini. masya-Allah. gila, semalam nyaris-nyaris ana mesej dengan seorang ikhwah tanpa urusan yang hak..penyayangnya Allah. jika ada kesalahan, pantas saja Dia memberi peRinGatan. hebat! mantap TaRbIyahNya. sama2 kita ambil IBraHnya(pengajaran)..insya-Allah..
ingat inilah bahaya fon..padahal ana pinjam mak punya sbb ana tak da personal fon

MELALUT PULA..NIAT NAK nak story pasal semalam..memang bukan rezeki punya cerita..apapun kita hanya merancang, Allah yang menentukan..dah la..memang bukan rezeki..nak buat macam mana..alahai perak..sedih..inilah suratan takdir..tak payah nak dipanjangkan lagi.. mahkamah dah putuskan, zambre still MB..sabarlah duhai ahli yg sefikrah denganku..bukan rezeki pihak kita..
time ayah balik kebun semalam..ayah terjenguk2 tengok jam..
ana tengah menyapu kat depan..ana pun tanya..
"ayah nak tengok berita?hm zambre menang"
"ha..huh menang kat dia juga......tututu........"
macam2 la ayah omong..hehe..
mak pun cakap..depa akan usaha punya sampai depa menang..
ha..pasal mak ayah ana..ana ada satu rahsia..korang rasa undi pos tu wujud ka..soalan cepumas..!!!
tau tak dulu ayah ana kerja KAGAT(kor agama tentera)..masa kawin dgn mak duk kat sabah sebab kerja kat sabah..kalau diikutkan mesti la boleh ngundi pos..tapi tipu semua tu..ayah tak penah bpluang mengundi..dah tu mak ana(isteri tentera pun tak boleh mngundi)
nak tau rahsia dia..kalau nak tau, nanti ana tulis post mengenainya kat blog ni 


malam sebelumnya ada ikhwah, dan geng mujahidin yang dulu satu saf dengan ana kat SEMEKAK bersama muzakarah kat ym, fb mengenai isu ini. 
seorang ikhwah yang ana gelar dia sbg mudir, hehe.."anti tau, esok keputusan keluar"
sudah..serious ana tak ingat dan tak tau..keputusan apa..ana pun tanya la keputusan apa..bukan ka result spm tak silap 14 Mac
dia pun ckp.."keputusan mb"..
alahai...haha..oh keputusan mb rupanya..ana pun cakap..
"oh ..hmm yela..malam ni kan mesyuarat parti
   terkejut kot ikhwah ni.."aik, anti tau?"..haha..tipu kalau ana tak tau..buatnya mesyuarat kat rumah adik beradik ana(adik beradik jauh la..huhu)..rumah calon tempat ana ni..hehe...ana yang sebagai s/u rumah..mestilah tau isu2 ni..
"ana harap nizar menang esok"
kalau dah namanya sahabat2 muslimin yang muzakarah, tak danya isu lain
mesti hal2 utamanya siasah,hmm, kalau tak pasal politik ni, tak danya nak contact..dasyatnya..macam la ana ni wakil rakyat wakil wanita.. tak pun topik muamalat islam, kalau tak juga soalan berkaitan dengan feqah tak pun tentang ict  tak pun syukbah dakwah...kalau muslimat, macam2 la yg dimuzakarahkan.. rasanya itulah antara function internet kat rumah ana...
hmm nampaknya apa boleh kata .....bukan rezeki tuan nizar nampaknya...

p/s buat student semekak form5 09..
sapa tau cita2 yen dgn amzar boleh habaq kat ana..ana tengah dlm proses nak finish satu story hehe
"simfoni jihad jabirian semekak"..insyaAllah dah siap ana post kat sini.bagi kawan2 5j 09, maafla tak hantar story ni ke sidang reduksi..bukan rezeki kita...
sapa ada maklumat atau nak bagi idea boleh inform kat ms, fb, ym, fs ana
akak1413@yahoo.com



2 ulasan:

Nur Assyafa berkata...

assalamualaikum,kak yana...^-^

ukhti_mujahadah berkata...

wa'alaikumussalam syafa ^_^

Surga Di hatiku