Catatan

Tunjukkan catatan dari 2013

Bajet, Poyo & Ego (Kerana Iman dalam Cinta)

Nasihat? ini mungkin lebih kepada peringatan buat diriku, yang juga boleh diambil olehmu...
Kadang2 bertindak untuk poyo, bajet dan ego adalah sesuatu yang perlu, dikala masanya adalah perlu. Ok fine, kadang2 aku sendiri pun memberikan ruang buat diri, mengakui bahawa perasaan aku pada dia sebuah fitrah insani.


Tapi apa perlu aku lebih memperingatkan diri, yang sejujurnyai masih terkapai sendiri,
masih juga sedang mujahadah nafsi, untuk hidup berlandas sunnah nabi,ajaran Ilahi.

Buatku dan buatmu Aku mengakui fitrah tu~ Tapi tak perlu dilayani sampai ia terfitnah kan~ Kadangkala  bajet,poyo&ego itu boleh jadi istilah lain untuk iman


Kadang2 apa yg manusia terlihat sebagai ego itu adalah 1 dasar iman. Bukan ego jika tidak melayani cinta.

baju kai pasang

Tinta Jumaat: Sebelah Sayap

Assalamualaikum, Salam Cinta Mujahadah jiwaku untuk memahatkan Tinta. Setelah bergantian puluhan purnama sepi ruangan ini tanpa bicara.
Bingkas bangun terduduk aku,  Tapi sebak membusung. Menyelinap ke segenap ruang jiwa. Bagai cordial sirap dituang ke dalam satu jag air putih. (Err.. Tiba-tiba terbyng sirap ais... Err tu belum lagi teh o ais..glupp,telan ayaq liuq)
Sollu'alannabi Allahumma solli wassalim 'ala saidina Muhmmad.

Arghhhh..... YaAllah... Tak gebang, rasa nak menangis.  Oh dunia, yang menyeksa iman dan jiwa.
Hiba.. Derita.. Syahdu.. Serious, something wrong dengan hati aku.

            Tiba-tiba ja video matlutfi90, Sebelah Sayap yng kutonton saat menunggu waktu berbuka maghrib semalam, bagai ditekan button play and repeat dalam ruang mindaku...

https://www.youtube.com/watch?v=D78chmFqTaY

           Nak jadi cerita disitulah titik mula  satu demi satu kisah2 lama, hikayat2 cinta mula nak muncul dan menari-nari di ruang legar ilusi.
Ayat yang paling terkesan dekat jiw…

RIBUT MENYERANG gara-gara FITNAH POLITIK?

Bukanlah tugas seorang rakyat biasa, mungkin seorang kanak-kanak kecil seperti aku untuk mempolitikkan takdir Allah.. tak..tak.. tapi please, janganlah, bagi penyokong-penyokong dato' najib sengaja membutakan mata dan membutakan hati..

Kalau budak-budak bawah umur yang tertipu terpedaya bagai tu lain cerita, tapi ni, mak budak, ayah budak.

Masa zaman Nabi Musa as jika seorg hamba yg berbuat dosa akan turunlah bala Allah ke seluruh daerah yg dihuni dek pembuat dosa tu ..maka yg tak berdosa pun kena sama..Jadi belajarlah dari sejarah Nabi Musa as ni...

Mungkin aku tak da masa kejadian yang dalam gambaq ni berlaku, tapi sebagai ahli remaja dekat taman perumahan, (haha.. promote remaja at-taqwa sikit :P ), aku pun pernah dapat on call untuk bantuan kilat, menyediakan makanan bagi mangsa ribut. So selepas isyak, kelam kabut aku angkut akhwat2 remaja (sebab aku pegang bahagian muslimat remaja) untuk ke surau bersama pakcik2, makcik2 yang memasak makanan untuk mangsa ribut sebagai pembu…

TUDUNG LYCRA CHIFFON LAYER MURAH! RM38

Imej
TUDUNG HAZIQ COLLECTION

(A) Tudung LYCRA CHIFFON LAYER XL

Tudung Lycra Chiffon Layer Haziq Collection Saiz XL  (HCL 01)
Harga: RM38
In Stock: 1 helai

Tudung Lycra Chiffon Layer Haziq Collection Saiz XL  (LCD H02)
Harga: RM38
In Stock: 1 helai

P/s: untuk pertanyaan, boleh mesej ke nombor 013-4740326.
Atau lebih mudah hubungi saya di fb: Anna Mujahadah